Over Karen en haar derde boek over autisme

Ik lees en schrijf over autisme. Ik ga om met vrienden, familieleden en cliënten met autisme. Ik publiceerde een kookboek voor autistische kinderen en een boek over autisme en (moeilijk) eten voor ouders en hulpverleners. Ik heb veel expertise over autisme. Ik ben er sinds 2006 mee bezig en het boeit me nog steeds!

Waarom schrijf ik een boek over seksliefde met autisme? En hoe schrijf ik het? Voor wie?

Ik schrijf over aantrekkingskracht, flirten, daten, verlangen, samen praten, seks en hoe seks en liefde in elkaar haken. Ik schrijf over de eerste twee jaren van een jonge relatie tussen twee mensen (waarvan er 1 of 2 autisme hebben) en over wat daarvóór kan gebeuren. Het leven is al ingewikkeld genoeg.

Autisme speelt een rol bij seks en relaties, wanneer één van jullie beiden of jullie allebei dat hebben. Je autisme vormt zo’n belangrijk deel van je voelen, denken en prikkels ervaren, dat het wel invloed moet hebben. En hoe prachtig is het, wanneer je in liefde en verlangen samenkomt, ondanks welke verschillen dan ook. Mijn boek is bedoeld als een wegwijzer in de complexe sociale wereld van daten, liefde en seks. In 2021 schrijf ik het manuscript voor dit boek, wat betekent dat het hopelijk uitkomt in 2022!