Eerste keer seks ~ ervaren

Fotocredits: Shutterstock.

Ik stond verstijfd, ik keek mezelf aan in de reflectie van de televisie aan de muur en dacht bij mijzelf, is dit nou seks?

Ik was 21 jaar oud en al mijn klasgenoten en vrienden hadden de daad al eens gedaan. Door mijn autisme is menselijke communicatie niet mijn sterkste eigenschap, laat staan op het gebied van relaties en intimiteit.
Bijvoorbeeld op het gebied van gesprekken beginnen, gesprekken onderhouden en de balans tussen luisteren en praten vinden.

Ik woonde net een maand in een studentenhuis en ik moest nog wennen aan de huisgenoten die ik had. Ik had voordat ik hier zou gaan wonen, al plannen gemaakt om eindelijk eens van mijn maagdelijkheid af te komen. Het liefste was ik van mijn maagdelijk af, voordat ik 22 jaar oud zou worden.

Dit was nog niet zo gemakkelijk. Door mijn autisme en lichamelijke beperking, was de drempel om seks te gaan hebben, nogal hoog. Ik had mij al verdiept in iets dat “sekszorg” heet. Een dienst waarbij iemand met een (lichamelijke) beperking een stukje intimiteit en seksualiteit kan ervaren.

Voor veel mensen met beperkingen is seks met een ander (kunnen) hebben niet vanzelfsprekend. Ongeacht of iemand een beperking heeft of niet, zijn er altijd de menselijke behoeftes. Ja, verrassing, mensen met autisme willen ook seks hebben, mensen in een rolstoel willen ook seks hebben, vrijwel ieder mens heeft een behoefte aan intimiteit en seksualiteit.

Omdat er bij het aanvragen van de sekszorg veel kwam kijken, een intakegesprek, aanleveren van persoonlijke en medische informatie, was de drempel voor mij alleen maar hoger geworden om gebruik te willen maken van deze dienst.

Maar gelukkig wonen we in Nederland, waarbij gebruik maken van prostitutie redelijk toegankelijk is.

Een paar zoektermen op Google verder en er boden zich meerdere hete singles uit mijn omgeving zich aan voor een sexy avond. Dit waren natuurlijk pop-ups en reclames, en niet helemaal waar ik naar zocht. Hierdoor belandde ik uiteindelijk op een marktplaats voor seks, Kinky.nl.

Vervolgens ging ik verder in mijn zoektocht, wie van deze schone dames zou mij kunnen helpen om van die maagdelijkheid af te komen? Dit was niet zomaar besloten natuurlijk, ik heb hier meerdere dagen onderzoek naar gedaan, voordat ik bij één lieve dame terechtkwam, waarmee ik eerst uitvoerig heb gemaild.

Via de mail had ik de mogelijkheid om mijn situatie en mijn onzekerheden te verwoorden, ter voorbereiding op “de afspraak”. Dit gaf mij een stuk veiligheid en vertrouwen, waardoor ik uiteindelijk de drempel voor “de afspraak” kon verlagen.

Maar toen kwam de dag dat ik met haar ging afspreken. Het was een week voor mijn 22e verjaardag. Er wordt aangebeld, er staat een mooie dame voor de deur en ze komt heel vriendelijk over. Ik begeleid haar naar mijn studentenkamer en sluit de deur voor een beetje privacy.

Wat wil je als eerste doen?” vraagt ze mij. Meteen schieten er meerdere scenario’s door mijn hoofd. Wat is belangrijk om mee te beginnen? Wat wil ik gedaan hebben in deze tijd? Hoe communiceer je dit allemaal?

Ik besloot om te beginnen met orale seks, een instap voor intimiteit, maar ook iets dat ik graag wilde ervaren. Nou, kleren uit, ongemakkelijk gevoel. Liggen, zitten, staan? Er werd me verteld om me niet te veel zorgen te maken. Ik ging liggen en liet het maar gebeuren. Ik had nog nooit zoiets ervaren, er gingen heel veel gedachten door mij heen en het was lastig om mijn aandacht bij de situatie te houden.
Ik voelde een soort disconnectie tussen mijn gedachtegang en de gevoelens die door mijn lichaam heen gingen.

Voor een eerste keer, duurde dit niet heel lang natuurlijk, maar naderhand was ik stomverbaasd. Dus dat was pijpen! Wauw, nooit gedacht dat zoiets, zo kon voelen.
Maar ja, de afspraak was nog niet voorbij en ik wilde toch nog wat dingen uitproberen.

Ik besloot dat ik wilde zoenen, dit had ik ook nog nooit gedaan. Ik kreeg wat handige tips van haar, om me te laten leiden door mijn gevoel. Zoenen voelde ook raar, anders, fijn, maar ook vreemd genoeg opwindend.

Na kort gezoend te hebben, tja, toen werd het toch wel tijd voor mij om geslachtsgemeenschap te gaan hebben. Ik had het lang genoeg “uit weten te stellen”, nu moest het dan toch echt gaan gebeuren.

Mijn lichamelijke beperking bleek meteen een drempel te zijn voor mij, hier hoop ik in een ander verhaal meer over te vertellen, maar waar het op neer kwam is dat mijn heupen besloten dat seks niet iets is waar mijn heupen op voorbereid waren.
Omdat het eerste standje niet werkte en mijn heupen steeds uit de kom gingen, besloot ik de “doggy style” met haar te proberen.

Op dat moment zag ik mezelf in de reflectie van de televisie aan de muur, seks hebben met een mooie dame. Op dat moment verstijfde ik volledig, alsof alle gevoelens uit mijn lichaam vertrokken. Ik werd overweldigd door gedachten en mijn lichaam kon geen nieuwe informatie verwerken. Is dit nou seks?

Na een kwartier mijn best gedaan te hebben, besloten we samen dat ook een andere positie niet werkte in dat moment. Ik weet niet of de oorzaak hiervan bij mijn autisme lag, of bij mijn lichamelijke beperking. Een mix van gevoelens gingen door mij heen. Ik had een voldaan gevoel, maar ook voelde ik me enigszins teleurgesteld. Moest ik mij nu anders voelen? Had ik dingen misschien verkeerd gedaan? Deze en vele andere onzekerheden gingen door mijn hoofd.

Allemaal gedachten en vragen die ik uiteindelijk beantwoord zou krijgen bij de volgende keer dat ik een dame op bezoek kreeg.

Pepijn Gansevles

Scenarioschrijver en Ervaringsdeskundige bij Niet Normaal